Uitleg totalisator & spelvormen

Zoals gebruikelijk kunt u een gokje wagen bij de harddraverij. Op 2 plaatsen langs de baan staan wagens van de totalisator waar u kunt inzetten. Kassa’s Totalisator zijn al vanaf 12.30 uur geopend. Vanwege de grote toeloop wordt u verzocht vroegtijdig in te zetten. Ook voorafgaande aan de koers kunt u inzetten via internet. Zie hiervoor www.zeturf.nl. Hier wordt ook een uitgebreide toelichting gegeven op de verschillende spelsoorten. 

Naast de totalisatorwagen kunt u ook terecht voor het kopen van draflijsten (voor slechts 5 euro) en het krijgen van informatie over hoe in te zetten e.d.

Wedden kan ook online. Het voordeel is dat u niet in de rij hoeft te staan. Bovendien kunt u een mooie welkomstbonus verdienen!

Uitleg van de spelsoorten:

WINNEND
U zet in op de uiteindelijke winnaar van de kortebaandraverij. U kunt voor elke omloop (met uitzondering van de beslissende omloop/finale) een keuze maken tussen de deelnemende paarden die nog in de strijd zijn. Vanaf 1 euro per weddenschap kunt u zoveel paarden spelen als u zelf wilt.

PLAATS
Met een plaatsweddenschap moet het door u gespeelde plaats in de einduitslag bij de eerste drie eindigen. Omdat het risico dat u niets wint, lager is dan bij een winnendweddenschap, liggen de uitbetalingen bij plaats gemiddeld lager dan bij winnend. U kunt voor elke omloop (met uitzondering van de beslissende omloop/finale) plaats spelen. Houd er rekening mee dat voor een omloop waarin minder dan acht paarden starten, slechts de eerste twee paarden worden uitbetaald voor een plaatsweddenschap.

DUO
U voorspelt welke twee paarden aan het einde van de middag als eerste en tweede eindigen. De volgorde wie als eerste en tweede eindigt is daarbij van belang. Kunt u niet kiezen? Speel dan duo rond. Wanneer u bijvoorbeeld duo 1 en 2 rond speelt, verdubbelt u automatisch uw inzet, maar is de volgorde in de einduitslag niet van belang. U plaatst als het ware twee verschillende weddenschappen.

Houd bij duospel op de kortebaan rekening met de speciale duo- en trionummers. Deze staan afgedrukt in het programma. De paarden 1 en 2 in de eerste omloop zijn duo 1, de paarden 3 en 4 zijn duo 2 enz. U speelt per nummer dus eigenlijk twee paarden tegelijk. De minimuminzet is 0,50 euro. U kunt duo alleen voor de eerste omloop spelen.

TRIO
Trio is een moeilijk, maar wel lucratief spel. U voorspelt namelijk de eerste drie paarden in de einduitslag in de juiste volgorde. Lukt u dit? Dan kunt u meestal op een flinke uitbetaling rekenen! Kunt u niet kiezen in welke volgorde u uw paarden speelt? Kies dan voor trio rond. Uw inzet vermenigvuldigt zich enkele malen, maar de volgorde in de einduitslag is niet van belang.

U plaatst als het ware meerdere verschillende weddenschappen. Houd bij triospel op de kortebaan rekening met de speciale duo- en trionummers. Deze staan afgedrukt in het programma. De paarden 1 en 2 in de eerste omloop zijn nummer 1, de paarden 3 en 4 zijn nummer 2 enz. U speelt per nummer dus eigenlijk twee paarden tegelijk. De minimuminzet is 0,50 euro. U kunt trio alleen voor de eerste omloop spelen.

WINSCORE
Wilt u in de eerste en tweede omloop (mits er nog zes combinaties over zijn) bij elke rit een extra spanningselement? Speel dan winscore. U voorspelt voor elke rit welk paard er doorgaat naar de volgende omloop door een streepje te zetten op het winscoreformulier. Dit formulier haalt u gratis op bij de totalisatorwagen.

Bent u na de eerste of tweede omloop degene met de minste fouten? Dan krijgt u uitbetaald. Des te minder mensen net zo veel fouten hebben gemaakt als u, des te hoger de uitbetaling. De minimum inzet is 2 euro.

 

Voorbeeldlijst van deelnemers van 2022 met quotering: