Coktail Bar na twee overwinningen favoriet in Venhuizen

Alle ogen zijn dinsdag gericht op Coktail Bar en Mats Wester. De combinatie won de twee kortebanen van het seizoen tot nu toe en is daarom logischerwijs de favoriet voor de winst op de Kerkweg in Venhuizen. In totaal komen er zestien paarden aan de start. De koers begint om 14.00 uur.

De Harddraverijvereniging Venhuizen heeft zelf voor dit maximale aantal gekozen zodat de kortebaan goed aansluit bij de overige festiviteiten op de beregezellige Pinkster3. Hoewel er ook plannen bestaan om met zestien paarden en een verliezersronde te gaan kortebanen, verloopt de koers dinsdag volgens ‘oude stijl’, dus 16-8-4-4.

Meeste aanhang

Coktail Bar zal de meeste aanhang hebben bij de wedders. De ruin van Stal de Groningers behaalde vorig jaar in zijn debuutseizoen al enkele ereplaatsen, maar is in 2022 pas echt op dreef. Samen met Mats Wester won hij de kortebanen in Assendelft en Wognum.

Op de Kerkweg krijgt Coktail Bar volop concurrentie. Zijn belangrijkste tegenstanders komen uit dezelfde stal. Panic Launcher en Archange de Jiel hebben allebei al meerdere zeges behaald in voorgaande seizoenen.

Doc Holiday en Bo Sprengers verdedigen hun titel in Venhuizen. De combinatie heeft met Jocke Cane, de nummer twee van Assendelft, echter zwaar geloot. Op een goede dag is ook Southwind Raptor kansrijk. Samen met Lindsey Pegram was de troef van eigenaartrainer Bert de Boer vier jaar geleden al eens tweede in Venhuizen.

Online wedden

Je hoeft dinsdag niet in de rij te staan voor een weddenschap op de kortebaan in Venhuizen. Je kunt jouw weddenschappen ook online plaatsen via onderstaande banner. Als nieuwe klant maak je bovendien aanspraak op een welkomstbonus van 60 euro. Je kunt ook hier klikken!